Vaikų stovyklose – dėmesys ir tėveliams

Viešoji įstaiga „Edukacija kitaip“ vykdanti projektą „Kompleksinių paslaugų teikimas bendruomeniniuose šeimos namuose“ jau antrus metus vasaros metu kviečia vaikus į dienines stovyklas, kuriose jie dalyvauja įvairiuose užsiėmimuose.

         

Šiais metais gavus Plungės rajono savivaldybės pritarimą ir paramą iš Vaikų ir Jaunimo socializacijos ( vasaros poilsio) programos surengta dieninė stovykla „Profesijos ABC“.     

 

Nuo birželio 18 iki liepos 13 dienos vykusiose veiklose galėjo dalyvauti ne tik vaikai, bet ir tėveliai. Kartu su tėvais surengtos edukacinės išvykos į Vasaros skaitymo šventę  Žemaitės muziejuje Bukantėje, edukaciniai užsiėmimai  „Gintaro savybės“, „Gintarų paveikslai“ Grafų Tiškevičių rūmuose Palangoje, išvyka į kaimyninę Kretingą ir pažintis ką  iš tiesų slepia Kretingos vienuolyno lobiai.

 

 

 

Vaikams buvo sudarytos sąlygos „išmėginti“ gido profesiją – pažintis su Plungės parku, jo legendomis. Sužinoję daug naujienų patys, vaikai puikiai egzaminavo tėvelius užduodami įvairius  klausimus  apie parką. Patenkinti, kad tėveliai žino ne visus atsakymus, užsiėmimų dalyviai neslėpė, kad dabar žinos kur nusivesti atvykusius svečius ir ką jiems parodys.

 

           

 

 

 

 

 

Įsimintina diena praleista pas medžio drožėją, tautodailininką Vytautą Jaugėlą, vainikų pynimas Joninių proga, Nacionalinio parko lankymas ir užsiėmimai.

 

           

 

 

 

 

 

 

Užsiėmimų dalyviai per mokslo metus atsiradusį nerimą, baimes, pyktį galėjo numalšinti įvairiuose meniniuose užsiėmimuose. Tiek vaikus, tiek suaugusius žavėjo keramikos užsiėmimai, restauratorių profesijos ypatumus išbandė atrasdami juodame lape puikius paveikslus, kantrybės, spalvų derinimo, mokėsi gamindamiesi apyrankes, bei kitokias mielas vasaros smulkmenas.

 

          

 

 

Itin gerų atsiliepimų sulaukta apie popietę, praleistą pas ūkininkę Vitaliją Gladiševą ir jos augintinę kumelaitę Kirą. Neliko baimės, nugalėjo smalsumas – vaikai patys galėjo šukuoti, balnoti, nuprausti ir žinoma kiekvienas turėjo progos pajusti žirgą arti savęs pavedžioti ir jodinėti. Dėkodami Vitalijai Gladiševai, norime padėkoti ir Plungės teismo pirmininko pavaduotojui Vaidui Gasiūnui –  ne tik už žinias kaip tampama teisininku ir kuo skiriasi teisėjas nuo prokuroro bei advokato, bet ir už paprastus „tėviškus“ patarimus, kaip planuoti savo gyvenimą neatsiduriant jokiuose nepageidaujamuose sąrašuose.

 

 

 

           

Tėveliai galėjo įvertinti ir tai, kaip jų vaikai mokėsi priimti svečius, vaišinti juos arbata bei pačių keptais keksiukais.

           

Visą stovyklos laikotarpį pageidaujantys tėveliai gavo ir psichologo konsultacijas.

           

 

Stovyklos užsiėmimai baigėsi. Atrodo, kad tomis dienomis vaikų atostogos buvo šiek tiek kitokios, kurias jie prisimins…

 

 

Primename, kad Bendruomeniniai šeimos namai ir toliau teikia NEMOKAMAS  psichologo, socialinio darbuotojo paslaugas.

Norinčius prašome registruotis el. p. edukacijakitaip@gmail.com

VŠĮ „Edukacija kitaip“ info

           

Vaikų stovyklose – dėmesys ir tėveliams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *