Rudens vakarams – įvairios terapijos šeimai

Bendruomeniniai šeimos namai, vykdantys projektą „Kompleksinių paslaugų teikimas bendruomeniniuose šeimos namuose,“ ieško įvairių būdų ir formų kaip stiprinti šeimos santykius ir bendravimo galimybes naudojant įvairias terapijas.
Praėjusią savaitę grupinius užsiėmimus vedėme Šateikių ir Alsėdžių bendruomenėse. Šiaulių rajono Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos darbuotojos Karolina Jasiukevičiūtė ir Roberta Rasikienė vaikams ir suaugusiems vedė užsiėmimus „Smėlio ir šviesos terapija“ su šviečiančiais smėlio ir šviesos staliukais ir šviečiančiais molbertais. Itin smagu buvo stebėti užsiėmimuose dalyvaujančias Šateikių bendruomenės senjores ir mokyklos pedagogus bei mokinius. 

Tai unikalus, išskirtinis, netradiciškai šviečiantis molbertas, skirtas kūrybiškumo ugdymui, savirelaksacijai. Užsiėmimų dalyviai gali išbandyti kūrybos polėkį, piešdami ant molbertų akvarele, guašu ar nuplaunamais markeriais, o spalvų valdymo blokelio pagalba — suteikti galimybę pasirinkti vieną iš šešiolikos pagrindo apšvietimo spalvų ir taip sukurti patį nuostabiausią ir vis kitaip atrodantį šedevrą. O kad būtų dar įdomiau – galima pasikviesti draugą ir kurti kartu, nes ant šio molberto galima piešti iš abiejų pusių. Šis užsiėmimas įdomus tuo, kad popieriuje nupiešto piešinio nebeištrinsi, o štai šviečiantį molbertą galima naudoti daugybę kartų.


Šviesos terapija yra vienas iš būdų padedančių susikaupti, visas procesas naudojant šias priemones vyksta visai kitaip – nepaisant amžiaus atrodo, kad viskas labai lengva ir įdomu. 
Užsiėmimų dalyviai leidosi į kūrybines improvizacijas atlikdami įvairias vedėjų užduotis. Susipažinę su smėlio piešimo technika, užsiėmimų dalyviai pasinėrė į neįprastą veiklą: kūrė paveikslus iš smėlio, guašu tapė ant stiklo, išbandė ,,gyvojo’’ smėlio galimybes.

Užsiėmimas ypatingai naudingas žmonėms ar vaikams turintiems įvairių sutrikimų, nes suteikia galimybę atsipalaiduoti ir kurti, tokiu būdu galima išreikšti save, lavinti gebėjimus bei pasisemti gerų emocijų.

Visi  dalyviai labia teigiamai įvertino vykusius užsiėmimus. Sulaukėme ir prašymo pakartoti tai kitose rajono vietose.

            Vieni užsiėmimai vyksta rajono seniūnijose, kiti – Bendruomeniniuose šeimos namuose. Džiugu, kad rudenį  10 moterų grupė, pradėjusi lankyti dailės tarapijos užsiėmimus, jau gali pasigirti ne tik puikiai praleistu laiku. Pasitelkiant menines priemones moterys ėmėsi daryti tai, ko anksčiau nė viena nebuvo dariusi – tapyti.  Atsipalaidavimas, kūryba, gebėjimas pasisiemti gerų emocijų – tie troškimai kiekvieną savaitę veda moteris į dailės terapijos užsiėmimus.

            Kita dailės terapijos grupė bus renkama nuo sausio mėnesio. Jeigu norėtumėte tapti šios grupės dalyviu – reikėtų užsiregistruoti el.p. eduakcijakitaip@gmail.com

Rudens vakarams – įvairios terapijos šeimai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *