„Edukacija kitaip“ – metų patirtis ir poreikis

Prieš metus – 2015 -ųjų spalio mėnesį – Plungėje įsisteigė dar viena visuomeninė organizacija „Edukacija kitaip“. Atsiradome iš poreikio ir noro padėti tiems, kurie sunkiai suranda pagalbą.

Atsiradome, kad patikrintume ko iš tiesų reikia plungiškiams, ko reikia mūsų šeimoms, kad jos būtų kūrybingos, tvirtos, kad jose augtų laimingi, sveiki, gerai kalbantys, neturintys jokių „fobijų“ vaikai.

pardavimui geras

Per tuos metus supratome, kad yra daug paslaugų, kurių mūsų mieste trūksta. Itin didelis poreikis atskiroms konsultacijoms – psichologo, specialiojo pedagogo, logopedo.  Parengėme keletą programų, kurias mielai lankė ir vaikai, ir suaugę, sudarėme sąlygas šeimoms kartu dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėlėse, kurias vedė profesionalūs menininkai. Įsitikinome, kad kartu kuriant ir gvildenant įvairias temas rezultatai būna itin džiuginantys.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Surengėme itin daug susitikimų ieškantiems savo kelio. Tiek tėvai, tiek vyresniųjų klasių mokiniai labai gerai atsiliepė apie susitikimą su Kembridžo universiteto studentu A.Baškiu, savanoriu  iš Europos savanorių tarnybos projekto (EVS) – Vitor Marques. Vitor ne tik pristatė EVS kaip savęs suradimo kelią, kelionių galimybę, bet ir nuostabiąją Portugaliją. Edukaciniai užsiėmimai „Mergaičių mokyklėlė“ buvo įdomūs ne tik paauglėms, bet ir jų mamoms.

savanoryste

Daug dėmesio skyrėme sveikatos klausimams. juk sveika šeima – tai pirmiausia laiminga šeima. Sveikatos temų per tuos metus buvo įvairiausių – nuo  teisingos  burnos higienos iki vaistingųjų augalų, nuo geros parfumerijos iki žarnyno ligų.

.janina

Šiuo metu baigiame įgyvendinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos dalinai finansuojamą Tarpinstitucinio bendradarbiavimo skatinimo projektą „Jaunimo karjeros kompetencijų valdymas“.  Vasaros metu trijų kaimyninių rajonų – Telšių, Skuodo ir Plungės – jaunimas, bei projekto „Atrask save“ dalyviai turėjo progos dalyvauti vasaros stovykloje. Projekto veiklos dar numatytos iki metų pabaigos.

imone-antytes

Sunku pamatuoti ir įvertinti individualias konsultacijas. Supratome, kad atsitikus nelaimei dažnai šeimai pritrūksta informacijos kaip, kur  ir kokią kompleksinę pagalbą jos gali gauti. Todėl šias paslaugas ateityje numatome plėsti dar labiau į savo komandą priimdami dar daugiau patyrusių specialistų.dirbtuves1

Plungiškių šeimoms stengėsi pateikti įvairių gerų ir gražių sėkmės istorijų. Tam pasitarnavo ir susitikimas su režisiere Dalia Kancleryte, bei jos filmo „Vaiko širdis“ pristatymas.D.Kancleryte

Ačiū visiems, kas per šiuos metus atsiliepėte į mūsų kvietimus, kam pavyko lankant anglų kalbos kursus išmokti šią kalbą dar geriau, kam, po pokalbių su psichologu,  geriau pažinti save ir savo šeimos narius, kam geriau ruošti pamokas ar tarti iki šiol niekaip neištariamus žodžius,  kam sužinoti kurį karjeros kelią pasirinkti.

Esame atviri ir pasiruošę tolesniam bendravimui ir bendradarbiavimui.

Jūsų „Edukacija kitaip“

„Edukacija kitaip“ – metų patirtis ir poreikis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *